Tunnusluvut tutuiksi!

Tutustu pörssiyhtiöiden tulos- ja taselaskelmiin sekä ota osakesijoittajan tärkeimmät tunnusluvut haltuun. 

69 € sis.alv.
Opi kahdeksan hyödyllistä tunnuslukua

Kun lähdet sijoittamaan suoriin osakkeisiin, on osakkeiden arvostaminen erittäin keskeistä menestyksen kannalta. Tulet toki löytämään huippuhienoja yhtiöitä, mutta yhtiön osakekurssi ei vielä paljasta onko yhtiö edullinen vai ei.

Osakkeita voidaan arvostaa monella eri tapaa, tärkein taitaa olla ”tulevien tuottojen diskonttaus nykyhetkeen”, vapaasti suomennettuna ”älä maksa liikaa yhtiöistä”…

Keskeisimpien tunnuslukujen avulla saadaan hyvä arvio markkinoiden tavasta arvostaa yhtiöitä. Yhtiöhän on yleensä edullinen tai kallis syystäkin. Kun saadaan kuva yhtiön arvostuksesta, voidaan lähteä tutkimaan syytä arvostukseen. Toisiaan huomataan, että markkinat ovat todennäköisesti väärässä, ja yhtiö on edullinen tai kallis syyttä.

Tässä, niin kuin kaikissa muissakin kursseissamme, pyrimme esittämään asiat mahdollisimman käytännönläheisellä ja havainnollisella tavalla. Siksi tämä verkkokurssi lähtee ihan jo tulos- ja taselaskelmista ja avaa mitä eri asiat tarkoittavat pääpiirteittäin.

Näistä sitten lähdetään kasaamaan eri tunnuslukuja. Kurssimme avulla saat kokonaiskuvan osakkeiden arvostamisesta, mistä tunnusluvut tulevat ja mistä ne kertovat. Kurssissa käydään läpi seuraavat tunnusluvut: P/E, PEG, P/B, P/S, osinkotuotto, oman pääoman tuotto, omavaraisuusaste ja nettovelkaantumisaste. Yhteensä kahdeksan varsin hyödyllistä tunnuslukua.

Mukana on myös pidempi, 43min osio, joka antaa selvät toimintaohjeet kun tunnistat salkussasi yliarvostettuja osakkeita, nimenomaan tunnuslukujen perusteella.

Tähän kurssiin tehtiin kaksi bonusharjoitusvideota, joiden avulla opit omatoimisesti seulomaan osakkeita, sekä tutkimaan ja seuraamaan omaa sijoitussalkkuasi. Teimme myös kaksi tenttiä, joiden avulla opit soveltamaan tunnusluvut ja tulkitsemaan niitä oikeassa elämässä. Tenttien suorittamisessa ja vastausten tutkimisessa vierähtää helpostikin enemmän aikaa, mutta juuri tässä jos koskaan ei kannata hosua.

Kurssin laajuus on neljä moduulia, yhteensä yli 4,25 tuntia videomateriaalia + tentit. Yhdessä Osakesijoittaminen I kurssin kanssa saat erinomaiset valmiudet omatoimiseen osakesijoittamiseen.

12.5.2023 tarjottiin kaikille tämän kurssin hankkineille 1,5 tunnin harjoitteluwebinaarin. Siinä on lisää tunnuslukuteoriaa kasvusta, kannattavuudesta ja omasta pääomasta sekä kattavaa harjoittelua Börsdatan palvelussa. Webinaarin tallenne on nyt pysyvä osa tätä kurssia. Saat siis verkkokurssin ja webinaaritallenteen vain 69€:lla!

Alla lyhyt näyte verkkokurssimme toisesta Bonusvideosta!

 

01.

Opi monipuolisesti

Viisi jaksoa yhteensä 6 tuntia kiinnostavaa asiaa!

02.

Etene itsenäisesti

Voit itse valita opiskelu-tahtiasi, esim. yksi jakso viikossa!

03.

Harjoittele

Mukana on kaksi havainnollistavaa tenttiä ja kolme harjoitusvideota!

Mikä Ghost Investor?

https://ghostinvestor.fi/wp-content/uploads/2021/03/cropped-Ghost-Investor-logo.png
yhdistys

Ghost Investor on sijoitus- ja talouskoulutukseen erikoistunut valmennusyhtiö. Järjestämme live webinaareja, verkkokursseja sekä muita alan koulutuksia. Asiakkainamme ovat yksityishenkilöt, yritykset, lukiot sekä rahoitusala.

Nimi ”Ghost Investor”, eli haamusijoittaja, tulee siitä, että me toimimme taustalla ikään kuin haamuna, joka auttaa ihmisiä tekemään valistuneita talous- ja sijoituspäätöksiä.

Viiden edellisen vuoden aikana kursseihimme on osallistunut yli 8.000 henkilöä. Palautteiden keskikouluarvosana on ollut yli 9, parhaimmillaan 9,5! Haluamme tarjota huippulaadukasta sisältöä järkevään hintaan. Meidän mielestämme vaurastuminen kuuluu kaikille!

Olemme Sinun asiallasi

Sven-Eric ”Svenne” Holmström toimi kuudentoista vuoden aikana eri pankeissa sijoittamisen parissa. Niiden tuhansien asiakaskeskustelujen myötä ihan tavallisten piensijoittajien kanssa, hän oppi ymmärtämään mitkä asiat oikeasti askarruttavat ja kiinnostavat sijoittajia. Jokainen verkkokurssimme, webinaarimme ja muut koulutuksemme on rakennettu juuri tämän arvokkaan tiedon pohjalta, joka tekee niistä ainutlaatuisia.

Svenne Holmström kuuluu Suomen tunnetuimpiin yksityissijoittajiin ja sijoituskouluttajiin. Hän oli vuoden 2022 Vuoden Sijoittaja finalisti, on Arvopaperilehden vuoden 2023 Sijoitusraadissa, on Suomen Osakesäästäjien kultaisen ansiomerkin haltija, ja on eri medioissa haastateltu toistasataa kertaa sijoittamisesta ja taloudesta yleisesti. Hän perusti Ghost Investorin vuonna 2017 ja on sen jälkeen esiintynyt ja luennoinut yli 700 kertaa sijoittamisen eri aiheista eri puolella Suomea.

Kurssilaisten ajatuksia

Lue, mitä muut kurssin suorittaneet ovat kertoneet kokemuksestaan. Pyydämme aina antamaan palautetta nimettömänä. Saamme myös sähköpostin kautta kiitoksia, nämä julkaisemme vain palautteen antajan omalla luvalla.

ikoni2
star-ratings-free-img.png
Kevät 2021
"Hyvä koulutus minulle vanhalle ukolle. Paljon uutta tietoa, vaikka osakkeita ollut noin 20v Ajanpuute pörssin kehitykseen ja seurantaan oleman. Jatka näitä kursseja nuorille erittäin tärkeää tietoa jos ei ole saanut koulutusta tai ei ole mentoria joka ohjaisi."
ikoni2
star-ratings-free-img.png
Kevät 2021
"Kiitos hyvästä koulutuksesta! Pidän erityisesti asioiden selkeyttämisestä kansantajuisiksi. Esim. perustunnuslukujen avaaminen sannallisesti mitä ne tarkoittaa. Käytännön esimerkit valoittivat asoita hyvin."
ikoni2
star-ratings-free-img.png
Kevät 2023
"Halusin muuten vaan kiittää kurssista 🙂 Aloitin sen tekemisen viikonloppuna ja olen vasta ensimmäisessä osiossa, mutta todella hyvin selitetty tuloslaskelmaan ja taseeseen liittyviä asioita. Aion hankkia tulevaisuudessa lisää kurssejasi, sen verran hyvän vaikutuksen teki jo tämä alkumaistiainen. "
timantti
Usein kysyttyä

Onko kurssimaksu vähennyskelpoinen?

Kurssimaksu voidaan lisätä pääomatulojen hankkimiskuluihin. 

Paljonko aikaa pitää varata?

Videoiden yhteispituus on noin 6 tuntia, ja tentteihin tulee varata ainakin tunnin verran aikaa. Tekstien, ohjeiden ja linkkien lukemiseen sekä seulontaharjoitusten tekemiseen pitää varata melko reilusti aikaa. 

Kuinka kauan kurssi on käytettävissä?

Aikarajaa ei ole, joten opiskele rauhassa. Voit palata kurssin pariin milloin vain, niin monta kertaa kuin haluat.

Jos kurssi päivitetään, saanko päivitykset käyttööni?

Verkkokursseihin tulee aika ajoin uutta materiaalia ja vanhaa päivitetään. Kaikki päivitykset tulevat automaattisesti sekä vanhoille, että uusille asiakkaille.

Millaista ennakko-osaamista tarvitaan?

On eduksi tuntea osakesijoittamisen peruskäsitteet. Osakesijoittaminen I antaa mainion pohjan tälle kurssille

Pitääkö minun hankkia Börsdatan palvelu?

Kurssilla harjoitellaan osakeseulontaa Börsdatassa. Lisäksi tutustutaan Exceliin. Kurssi ei edellytä maksullisten työkalujen käyttöön ottamista. Osa tunnusluvuista löytyvät ilmaiseksi eri palveluissa. Annamme vinkkejä erilaisiin työkaluihin, ilmaisiin ja maksullisiin. 

Jos osaan tunnusluvut jo, mikä olisi seuraava askel?

Kun Osakesijoittaminen I ja Tunnusluvut Tutuiksi! on suoritettu suosittelemme seuraavaksi Osakesijoittaminen II kurssia, joka on kaikista suosituin sijoituskurssimme! 

Ilmoittautudu sinäkin!
Vain 69 € sis.alv. !

Tule viihtymään kursseillamme kuten tuhannet muutkin ovat jo tehneet!