hand-2722104_1920

Grundkurs i placeringar

69,00  inkl. 24% moms

Vill Du lära Dig placera på ett inspirerande sätt med ett proffs, på svenska? Då ska Du läsa vidare!

Den här kursen riktar sig både till nybörjare och personer som redan placerat en tid.

Pris endast 69 € med kundnöjdhetsgaranti! Om Du inte är nöjd med kursen får Du 100% av pengarna tillbaka.

(1 kundrecension)
Kategori:

Vad handlar det om?

Grundkurs i placeringar fokuserar på hur placeringar fungerar på riktigt, så att var och en blir bekväm med att placera sina pengar. Vi börjar med hur vårt sinne påverkas av olika faktorer och varför vi reagerar som vi gör när vi snackar placeringar. Många är ju rädda för risken, men man kan ju placera på olika risknivåer. Det gäller att ha en bra placeringsplan, vilket den här kursen skapar utmärkta förutsättningar för.

Vi går också igenom boendets roll i skapande av förmögenhet. Bostaden är oftast det största ekonomiska beslutet man kan fatta, men intressant nog kan man skapa sig en placeringsportfölj som blir betydligt värdefullare än bostaden, bara man vågar tänka lite annorlunda. Speciellt om du nu funderar på att köpa din första bostad, eller om du redan betalat bort halva bostadslånet kan det här vara en verklig ögonöppnare.

Du får grundligt lära dig om risker och riskhantering, eftersom det är det mest centrala inom placerandet. I samband med just den föreläsningen, under en tidigare kurs, utbrast en kvinna spontant “hade jag vetat det där hade jag helt säkert tagit mera risk, men nu har jag en mommofond sen tio år tillbaka”. Den kommentaren är mer än vanlig vågar jag påstå.

Som placerare får vi leva med risken, vilket betyder att avkastningarna inte kommer jämnt. Den här ojämnheten är något vi tar fasta på och ser på vilket sätt avkastningarna bildas och varifrån de har sitt ursprung. Alla kalkyler som räknar ränta på ränta visar på alldeles för jämna kurvor. Vi går på djupet i de verkliga kurvorna på olika risknivåer genom verkliga exempel.

Till sist lär du dig hur olika placeringsprodukter fungerar. Fokus kommer att ligga på fonder, ETF och indexfonder, men vi kommer också att titta på depositioner, sparförsäkringar och direkta aktier. Vi har helt egna kurser som går igenom aktiesparande från grunden till mer avancerat innehåll. Förstås behandlas även de stora dragen i beskattningen och produktvis. Vi kommer faktiskt också att titta på hur beskattningen av bostadsplaceringar fungerar även om bostadsplacerande i sig inte gås igenom desto noggrannare i kursen.

Så häng med på en resa i placerandets fascinerande värld!

Grundkurs i placeringar kursprogram

Kursen ordnades som en live webinarserie under november-december 2021. I kursen hade deltagarna möjlighet att ställa frågor och diskutera med föreläsaren. Frågorna ställdes i chatten och de upprepades och besvarades muntligen. Du kan nu köpa tittarrättigheterna till webinarinspelingarna. Rättigheterna gäller tillsvidare, så du kan studera i lugn och ro och återkomma till programmet när som helst.

Nedan är hela innehållet på rubriknivå. Du kommer att märka att helheten strävar just efter att skapa en stabil grund för placerandet som det är lätt att bygga vidare på.

 • Föreläsning 1: Placerarens psykologi och hur den påverkar oss samt varför ska vi placera? (1h 43min)
  • Mänskliga faktorn, myter och förutfattade meningar, egna känslor och risktagningsvillighet, gurun. Inflationen och passiva inkomster.
 • Föreläsning 2: Skapa din egen placeringsplan och håll dig till den (1h 42min)
  • Målsättningen och tidtabell för det, budget och kostnadsuppföljning, nettoförmögenheten, boendets roll i skapande av förmögenhet, fortskaffningsmedel, hushållets buffertar, risktålighet, planera risken, avkastningarnas roll för helheten, uppföljning av planen. Avsnittet utgår från tre olika startsituationer.
 • Föreläsning 3: Vilka risker finns det och hur kan man hantera dem? (1h 42min)
  • Allokeringens roll, diversifieringens olika dimensioner, tid på marknaden eller timing, volatilitet och avkastningarnas normalfördelning, hur bedöma en placerings kommande avkastning beaktat risken, tre olika risknivåer, placerarnas största synd, riskbedömning i banken, tidsdiversifiering
 • Föreläsning 4: Varifrån och hur kommer avkastningarna? Hur fungerar marknaden? (1h 38min)
  • Aktiemarknaden, görande och förväntningar, ränteplaceringar, BNP tillväxt och börskurser, stiger börsen alltid?, assymmetrin i avkastningar, konjunkturer, börsens puls, minusårens betydelse och krav på avkastning, misslyckade placeringar och återhämtning, risk och riskhantering i olika förmögenhetsslag
 • Föreläsning 5: De viktigaste placeringsprodukterna, ränteplaceringar, fonder ETF och indexfonder samt aktier (1h 41min)
  • Depositionernas roll i portföljen, fonder och indexfonder samt ETF, fondernas kostnader och betydelse för avkastningen, varifrån info om fonder. Placeringsförsäkringar, direkta aktier kort (dessa behandlas utförligt i grundkurs i aktieplacerande), aktiesparkontots verkliga betydelse, hur väljer jag mellan olika produkter?
 • Föreläsning 6: Kapitalbeskattningen i praktiken, olika produkters skatteegenskaper (1h 43min)
  • Grundprinciper och helheten, anskaffningspris eller presumtiv anskaffningsutgift, överlåtelsevinster och -förluster, enkel skatteplanering, överlåtelseordning, små överlåtelser, direktavkastningar. Enskilda produkters skatte-effektivitet, fonder och indexfonder samt ETF, direkta aktier, aktiesparkontot och placeringsförsäkringar, utförligt om bostadsplaceringar, virtual valuta nämns förbigående.

Målgrupp

Kursen riktar sig till såväl nybörjare som placerare som redan placerat en tid och vill förstärka sitt kunnande.

Presentationssättet är inspirerande och innehållet är lätt att greppa. Ibland kan det löna sig att pausa videon och studera det visuella materialet noggrannare. Du kan återgå till materialet när som helst, här finns ingen tidsgräns för hur länge man får titta. Föreläsaren undviker att använda svåra termer och använder istället rikligt med förklarande exempel.  Inga förhandskunskaper är alltså nödvändiga!

Ifall du är skattskyldig i ett annat land, t.ex. i Sverige bör du notera att den sista föreläsningen avser beskattningen i Finland. Det övriga materialet är till över 95% neutralt oberoende land. Kursen är helt på svenska, föreläsaren är finlandssvensk.

Pris

Kursavgiften är endast 69€ inkl.moms!! Kursavgiften kan sättas med som avdrag i kapitalbeskattningen.

Smakprov

Här kan du se ett par snuttar från en tidigare kurs, dessa teman kommer att gås igenom i kursen. Totalt omfattar kursen över 9h värdefullt innehåll.

Vad sade tidigare deltagare om denna kurs?

Engagerande och inspirerande föreläsare. Innehållsmässigt kursen uppbyggd mycket bra!

Kunnig och bra föreläsare! Sakligt och intressant! 

Jättebra föreläsare, intressant ämne.

Webinar passade mig perfekt! Mycket bra att kunna ta del av videon även i efterhand. Deltar gärna på samma sätt i framtida skolningar.

1 recension av Grundkurs i placeringar

 1. Frank

  En mycket bra och informativ kurs som ger en bred bild vad det innebär att börja med placeringar. Rekommenderar den varmt!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Svenne Holmström utbildar

image001

Svenne Holmström är ett proffs inom placeringsvärlden. Han arbetade främst med placeringar under sina 16 år inom bankvärlden bl.a. som placeringsexpert och försäljningsdirektör. Sedan 2017 då han grundade Ghost Investor har han coachat och utbildat över 9.000 personer inom spara och placera med utmärkt feedback. Vi har idel nöjda kunder, och det beror på vårt sätt att bry oss om våra kunder och hjälpa dem att utveckla sin kunskap. Svenne har en unik förmåga att förenkla och förklara svåra teorier på ett jordnära sätt. Otaliga är de kursdeltagare som lyft fram just detta, eller vad sägs om följande feedback;

“Jag har läst många placeringsböcker och lärt mig av dem också, men den här kursen (fortsättningskursen i aktieplacerande) lyfte fram det viktiga på ett mycket förståeligt sätt och öppnade mina ögon igen. Svenne lyfter fram saker på ett inspirerande sätt både visuellt och via exempel. Varje föreläsning har fokuserat på sak från början till slut och kursen är verkligen värd sitt pris. Jag kan varmt rekommendera.” Sari H

Svenne är också en erfaren aktieplacerare. Han har placerat i aktier över 20 år och har mycket god touch på vad som funkar och vad som inte funkar. Kurserna är uppbyggda enligt det så klart!

Ghost Investor erbjuder nätkurser, webinarer och övriga utbildningar inom spara, placera och vardagsekonomi. Ghost Investor är en del av Holmström Group Ab.

044 7669568 | svenne ( a ) ghostinvestor.fi

https://ghostinvestor.fi/wp-content/uploads/2021/03/cropped-Ghost-Investor-logo.png
STANDING_BLACK_1080x952