svenne2

Fördjupad kurs i aktieplacerande i Ekenäs

69,00  inkl. 24% moms

Mycket högklassig helhet om värdering, placeringsstrategi, analys och portföljförvaltning. Den här kursen passar alla aktieplacerare oberoende portföljens storlek!

På svenska, tillsammas med aktiecoachen Svenne Holmström, live i Ekenäs! Jordnära, inspirerande och med glimten i ögat.

Kundnöjdhetsgaranti! Om du inte är nöjd med kursen får du 100% av pengarna tillbaka.

Slut i lager

Kategori:

Det här är kursen som ger dig systematik i placerandet och hjälper dig att bygga din egen strategi!

Till en början gör vi en överblick över vad resultat- och balansräkningen berättar. Du lär dig fästa speciell uppmärksamet vid vissa rader och varför de är viktiga. Därifrån är det ett kort steg till att tillämpa centrala nyckeltal som berättar om bolaget är dyrt eller billigt eller hur effektivt bolaget sköter sina affärer och sin ekonomi.

Då nyckeltalen är bekanta är det dags att se hur man utnyttjar dem i olika strategier. Du får lära dig tre olika placeringsstrategier, kvalitets-, värde- och tillväxtstrategin. Då du hittat en strategi som passar dig är det lättare att screena och hitta börsaktier. Vissa nyckeltal blir väldigt viktiga, medan andras roll minskar.

Under tredje kvällen får du från första parkett se hur Svenne Holmström screenar bolag live utgående från de olika strategierna och hur han bekantar sig med dem. De bolagsexempel som används är inte så viktiga, däremot är sättet att hitta och behandla informationen a och o i exemplen. Du kan ha din dator med och i viss mån göra samma analys med den info vi går igenom samtidigt som Svenne analyserar och berättar vad han fäster uppmärksamhet vid. Du lär dig alltså analysera i praktiken.

I den sista delen får du lära dig förvalta din portfölj och idéer för hur du kan hitta nya placeringsobjekt, eller direkt skippa krångliga case. Som Svenne har uttryckt den här biten, ”om någon hade berättat om detta från första början hade många dyra misstag kunnat undvikas enkelt”. Istället för att försöka hitta raketer brukar man åstadkomma bra mycket bättre resultat genom att hantera risken och portföljen på ett säkert och systematiskt sätt.

Om du tycker att det här låter för krävande läs då följande feedback av en som deltog i den här kursen tidigare:

”Jag måste tacka min kompis som tipsade mig om den här kursen. Min egen placeringskarriär är bara i början, men jag hängde ändå med tack vare Svennes fenomenala sätt att utbilda. De svåra sakerna förvandlades till förståeliga helheter.” Kirsi A 20.5.2021 5/5 stjärnor

Den här kursen har fått höga vitsord varje gång vi ordnat den. I januari i år (2023) fick den vitsordet 4,86/5,00 då vi höll den i Åbo på finska. Kursen kan med fog kallas vår absoluta kronjuvel. Ghost Investors specialitet är att presentera svåra saker på ett jordnära och enkelt sätt samt att ge tydlig vägledning för egenhändigt placerande.

Kursen ordnas under fyra måndagar 27.3 – 24.4 (ingen lektion den 10.4 pga påsk) kl 18-20 på Campus Novia i Ekenäs, Raseborgsvägen 9

Kursprogram

 • Måndag 27.3, Värdering av bolag
  • Vad berättar resultat- och balansräkningen
  • Värdringsnyckeltalen P/E, P/B, P/S och dividendavkastning
  • Effektivitetsnyckeltalen ROE (avkastning på eget kapital) samt gearing (nettoskuldsättningsgrad)
  • Var hittar man nyckeltalen, screening i Börsdata
 • Måndag 3.4, Tre centrala placeringsstrategier
  • Kvalitetsstrategin
  • Värdestrategin
  • Tillväxtstrategin
  • Hur utnyttja nyckeltal i de olika strategierna
 • Måndag 17.4, Realtidsanalys av placeringsobjekt
  • Screeningidéer för kvalitets-, värde- och tillväxtstrategierna
  • Screenas tre bolag via de olika strategierna och dessa analyseras närmare. Idén är att visa hur man hittar bolag, analyserar dem och vilken typ av information man vill hitta. Bolagen fungerar som en brygga för att förstå analyserandet.
  • Fritt kassaflöde, P/FCF nyckeltalet
  • ESG, ansvarsfullt placerande
 • Måndag 24.4, Mot ett yrkesmässigt förvaltande av portföljen
  • Regler för aktiehandel
  • Kassa- och riskhantering
  • Rebalansering av portföljen och portföljförvaltning
  • Problematiska placeringsobjekt
  • Undvikande av misstag

Målgrupp

Kursen riktar sig till alla som är intresserade av aktieplacerande och som redan kommit igång med aktieplacerandet. Det är i fördel om du avlagt t.ex. grundkurs i aktieplacerande, men det går bra att delta även om man inte avlagt den om du har grundläggande kunskaper i aktieplacerande. Kursen är öppen för alla intresserade. De här två kurserna utgör en synnerligen värdefull helhet med vilken du klarar dig mycket långt som aktieplacerare.

Pris och anmälan

Kursavgiften är 69€ inkl. 24% moms. Anmäl dig genom att betala kursavgiften i nätbutiken. I kursavgiften ingår materialet som ett papperskompendium (ca 140 ppt-slides). Kursavgiften kan tillsättas som avdrag i kapitalbeskattningen.

Begränsat antal platser. Platserna fylls i anmälningsordning.

Vad har vi fått för feedback för den här kursen tidigare?

Käytännön läheistä ja selkeää opetusta. Perusasiat selkeästi ja tilaa kysymyksille. Nimetön 29.1.2023

Svenne asiansa osaaja ja hyvä, humoristinenkin esitystapa. Sisältö on jatkossa suoraan rahanarvoista tietoa, on opit heti otettu käyttöön omien salkkujen analysoinnissa ja kevään osakepoimintojen suunnittelussa. Börsdata oli ennalta itselle kokonaan vieras, on oleellinen työkalu. Nimetön 29.1.2023

Mycket bra fortsättningskurs i aktieplacerande! Har stor nytta av kursen i hanteringen av min aktieportfölj. Kan varmt rekommendera kursen! 1.6.2021

En inspirerande och lärorik fortsättningskurs i aktieplacering.  De praktiska exemplen på kända bolag o screeningar med börsdata var också utmärkta. Kan varmt rekommendera kursen för sådana som vill ta sitt placerande till nästa nivå. EB 21.6.2021

”En kurs av toppkvalitet, där grunden ligger i Svennes unika förmåga att skapa en god atmosfär och lära ut också svåra saker åt sina studerande på ett sätt där han verkligen genuint bryr sig om dem.” Tuomas Mäkelä 18.5.2021 5/5 stjärnor.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Fördjupad kurs i aktieplacerande i Ekenäs”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Svenne Holmström utbildar

image001

Svenne Holmström är ett proffs inom placeringsvärlden. Han arbetade främst med placeringar under sina 16 år inom bankvärlden bl.a. som placeringsexpert och försäljningsdirektör. Sedan 2017 då han grundade Ghost Investor har han coachat och utbildat över 7.500 personer inom spara och placera med utmärkt feedback. Vi har idel nöjda kunder, och det beror på vårt sätt att bry oss om våra kunder och hjälpa dem att utveckla sin kunskap. Svenne har en unik förmåga att förenkla och förklara svåra teorier på ett jordnära sätt. Otaliga är de kursdeltagare som lyft fram just detta, eller vad sägs om följande feedback;

“Jag har läst många placeringsböcker och lärt mig av dem också, men den här kursen (fortsättningskursen i aktieplacerande) lyfte fram det viktiga på ett mycket förståeligt sätt och öppnade mina ögon igen. Svenne lyfter fram saker på ett inspirerande sätt både visuellt och via exempel. Varje föreläsning har fokuserat på sak från början till slut och kursen är verkligen värd sitt pris. Jag kan varmt rekommendera.” Sari H 19.5.2021

Svenne är också en erfaren aktieplacerare. Han har placerat i aktier över 20 år och har mycket god touch på vad som funkar och vad som inte funkar. Kurserna är uppbyggda enligt det så klart!

Ghost Investor erbjuder nätkurser, webinarer och övriga utbildningar inom spara, placera och vardagsekonomi. Ghost Investor är en del av Holmström Group Ab.

044 7669568 | svenne ( a ) ghostinvestor.fi

https://ghostinvestor.fi/wp-content/uploads/2021/03/cropped-Ghost-Investor-logo.png
STANDING_BLACK_1080x952
Ghost Investor