piggy-2889048_1920

Fondkurs, live stream 30.10 kl 10-15:30

59,00 

Intresserar fonder? På den här kursen får du lära dig allt du behöver veta, och mer därtill, om aktivt förvaltade placeringsfonder, men även om indexfonder, ETF och investmentbolag.

Vi reder ut olika begrepp och hjälper dig välja mellan olika alternativ.

Pris endast 59 € med kundnöjdhetsgaranti! Om Du inte är nöjd med kursen får Du 100% av pengarna tillbaka.

Kategori:

Fonder är ingalunda motsatsen till aktier. Aktiefonder är i grund och botten väldiversifierade aktieportföljer. De har stora fördelar när man vill nå specifika marknader eller branscher utomlands, vilket gör dem till ett utmärkt komplement till aktier. Vidare kan man via fonder komma åt väldigt intressanta ränteplaceringar, en marknad som annars är stängd för de flesta vanliga placerarna. Fonderna är färdigt paketerade så stressen med att välja enskilda bolag försvinner helt. Detta sagt, riktigt alla fondidéer fungerar inte lika bra, det finns fonder och så finns det Fonder… Vi ska borra oss in i fondvärlden se lära oss förstå deras roll i en placeringsportfölj.

Innehåll

  • Aktivt förvaltade fonder
  • Indexfonder och ETF
  • Investmentbolag
  • Fondjämförelser, kostnader
  • Bygg din fondportfölj, hantera risken
  • Fondsparande
  • Centrala nyckeltal, Alfa, Sharpe och Morningstar

Målsättning

Målsättningen med kursen är gå igenom hur olika typers fonder fungerar på riktigt, dock med fokus på aktiefonder, så att du som kund i en bank kan jämföra dina fonder och det övriga utbudet på marknaden. Du kommer att få lära dig skillnaderna mellan aktivt och passivt förvaltade fonder. Det handlar absolut inte bara om kostnader, det finns så mycket mer därtill. Som en intressant nisch går vi även igenom investmentbolag, närmast sådana vi hittar på den svenska börsen. De påminner om fonder, men regleringen, prissättningen och risken är helt annan.

Vi vågar också lyfta fram de utmaningar både aktivt och passivt förvaltade fonder har. En stor del av de aktivt förvaltade fonderna har haft en tendens att förlora mot sina index, men vad kan det bero på? Svaret är inte så enkelt som “kostnaderna”. På kursen får du en god inblick i fondförvaltandets värld.

En vanlig placeringsrådgivning brukar ju gå ut på att man kort presenterar vad fonder är och så rekommenderas man att köpa en viss eller några vissa fonder. Vi är däremot helt opartiska och vi kommer inte att sälja dig någon fond. Däremot kan det hända att du blir en krånglig kund i banken när du vet vad man ska titta på och vad det finns för olika alternativ…

 

Vem riktar sig kursen till?

Vi går utförligt igenom begrepp och förklarar via en riklig mängd exempel hur saker och ting fungerar och vad man ska titta på. Det här gör att kursen passar också nybörjare. Mer erfarna aktiesparare får en hel del matnyttiga tips och idéer för sina portföljer. Det är förstås i fördel om du redan har ett intresse för placeringar, eller redan är fondplacerare.

Tid

Lördagen den 30.10.2021 kl 10 – 15:30, lunchpaus kl 11:45-12:30

Live stream

Vi använder Zoom mötesprogrammet i live streamen. Zoom är lätt att använda även för nybörjare. Du kan ställa frågor via chatten till föredragshållaren. OBS! Kursen spelas inte in du behöver alltså delta live för att ta del av kursen.

Tillställningen streamas live från Mariehamn. På plats har vi en publik med högst 30 personer närvarande, så det kan finnas vissa extra ljud. De här deltagarna kan ställa frågor och kommentarer muntligen. Via streamen ställs frågorna enbart via chaten.

Ifall du bor på Åland, eller om du är medlem i Ålands Aktiesparare kan du även delta live på Hotell Cikada. Begränsat antal platser. Endast i det fallet vi dig anmäla dig via den här länken

Kurspris

Kursens pris är 59 € inkl 24 %moms. Kursavgiften kan sättas till i beskattningen som en utgift för kapitalinkomstens förvärvande. Spara kvittot alltså.

Kursdeltagarna får kursmaterialet i pdf format fredagen den 29.10.2021 före kl 15:00.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Fondkurs, live stream 30.10 kl 10-15:30”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Svenne Holmström utbildar

image001

Svenne Holmström är ett proffs inom placeringsvärlden. Han arbetade främst med placeringar under sina 16 år inom bankvärlden bl.a. som placeringsexpert och försäljningsdirektör. Sedan 2017 då han grundade Ghost Investor har han coachat och utbildat över 6.000 personer inom spara och placera med utmärkt feedback. Vi har idel nöjda kunder, och det beror på vårt sätt att bry oss om våra kunder och hjälpa dem att utveckla sin kunskap. Svenne har en unik förmåga att förenkla och förklara svåra teorier på ett jordnära sätt. Otaliga är de kursdeltagare som lyft fram just detta, eller vad sägs om följande feedback;

“Jag har läst många placeringsböcker och lärt mig av dem också, men den här kursen (fortsättningskursen i aktieplacerande) lyfte fram det viktiga på ett mycket förståeligt sätt och öppnade mina ögon igen. Svenne lyfter fram saker på ett inspirerande sätt både visuellt och via exempel. Varje föreläsning har fokuserat på sak från början till slut och kursen är verkligen värd sitt pris. Jag kan varmt rekommendera.” Sari H 19.5.2021

Svenne är också en erfaren aktieplacerare. Han har placerat i aktier över 20 år och har mycket god touch på vad som funkar och vad som inte funkar. Kurserna är uppbyggda enligt det så klart!

Ghost Investor erbjuder nätkurser, webinarer och övriga utbildningar inom spara, placera och vardagsekonomi. Ghost Investor är en del av Holmström Group Ab.

044 7669568 | svenne ( a ) ghostinvestor.fi

http://ghostinvestor.fi/wp-content/uploads/2021/03/cropped-Ghost-Investor-logo.png
SV_LOGO_Holmstrom_Group_Oy_SV_413656_web