osake3

Aktieplacerande III -när du vill ha mera!

69,00  inkl. 24% moms

Lär Dig placera i utländska bolag och lär Dig utnyttja skuldhävstång som aktiesparare, effektivt men behärskat.

Kursen består av tittarrättigheter till den webinar som vi arrangerade den 17.11.2022. Videon är totalt 3h och 50min lång.

100% kundnöjdhetsgaranti! Om du inte är nöjd får du tillbaka kursavgiften! 

Kategori:

Det bärande temat är att hitta nya möjligheter och höja sin avkastningsförväntning som aktieplacerare. Vissa branscher finns helt enkelt inte i Finland, men än viktigare, vissa aktieförmögenhetsslag saknas helt. Dessa ska vi bekanta oss med och lära oss utnyttja. Vidare ska vi se hur man kan lyfta avkastningsförväntningen genom att utnyttja skuldhävstång. Nedgången har pågått ett bra tag nu vilket gör den här möjligheten allt intressantare.

Godbitar från världen

Visste du att intresset för utländska direkta aktier börjar vara större än för inhemska aktier bland finska småsparare? Så var det i oktober 2022 enligt Nordnets månadsstatistik! Riktigt många placerare vi träffar har faktiskt utländska innehav, så det är på tiden att vi borrar oss in i internationella aktier. Det är sist och slutligen förvånansvärt lätt, men vi behöver känna till vissa aspekter som underlättar placerandet.

I utbildningen går vi igenom:

 • Varför internationella bolag?
 • Hur hittar man intressanta bolag?
 • Olika länders säregenskaper och lokala kutymer
 • Via värdeandelskontot eller aktiesparkontot, ur beskattningens synvinkel
 • Dividender och beskattningen
 • Söka tillbaka för mycket debiterad källskatt på dividend
 • Kostnader och valutarisken
 • Bolagsstämman
 • Screening (aktiesökning) och utmaningar med screeningen, tydliga exempel på fallgropar

Sedan går vi igenom tre aktieförmögenhetsslag som inte hittas i Finland alls. Dessa erbjuder en utmärkt första anhalt då du plockar in utländska bolag. I regel handlar det om kvalitetsbolag, så de platsar i de flesta fall i nybörjarens aktieportfölj.

 • Börsnoterade investmentbolag (t.ex. Investor och Berkshire Hathaway)
 • REIT bolag (t.ex. Realty Income) och nyckeltalsanalys för värdering av dessa
 • Dividendaristokrater (t.ex. McDonald’s och 3M)

För varje förmögenhetsslag går vi igenom fördelar, nackdelar, när man borde äga dem och när man hellre undviker dem. Vi funderar också på deras roll i en diversifierad portfölj.

Höj avkastningsförväntningen via skuldhävstång

Låt inte ordet skuldhävstång skrämma dig. De facto kan en liten skuldhävstång driva avkastningarna riktigt bra också, bara man bygger portföljen omsorgsfullt. Vi går igenom hur man kan utnyttja skuldhävstång och varför det kan löna sig via olika exempel. Fokus kommer att ligga på effektiv riskhantering.

 • Skuldens olika former, fördelar och nackdelar
 • Skuld i förhållande till månadssparande
 • Säkerhetens tillräcklighet och risker
 • Skuldens användningsgrad och tips för detta
 • Ansvarsfullt utnyttjande av skuldhävstång via exempel
 • Till sist ett praktexempel på en effektiv portfölj

Utnyttjande av skuldhävstång rekommenderas inte till nybörjare.

När, var, hur?

Kursen består av tittarrättigheter till den webinar som vi arrangerade den 17.11.2022. Videon är totalt 3h och 50min lång. Du kan se på inspelningen så många gånger du vill, vi har ingen tidsbegränsning.

Utbildningens pris är 69€ inkl. 24% moms. Kursavgiften är avdragsgill i kapitalbeskattningen.

Målgrupp

Den huvudsakliga målgruppen är nuvarande aktieplacerare som vill bygga på sin kunskap. Det är i fördel att känna till de centralaste begreppen och nyckeltalen såsom P/E, P/B, dividendavkastning och avkastning på eget kapital för att få mest ut av kursen. Kursen är dock mycket praktiskt lagd så att även en mera ovan aktieplacerare får mycket ut av innehållet. Vill du bygga på din kunskap på förhand kan du bekanta dig med webinarie inspelningarna Grundkurs och fortsättningskurs i aktiesparande paket.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Aktieplacerande III -när du vill ha mera!”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Svenne Holmström utbildar

image001

Svenne Holmström är ett proffs inom placeringsvärlden. Han arbetade främst med placeringar under sina 16 år inom bankvärlden bl.a. som placeringsexpert och försäljningsdirektör. Sedan 2017 då han grundade Ghost Investor har han coachat och utbildat över 9.000 personer inom spara och placera med utmärkt feedback. Vi har idel nöjda kunder, och det beror på vårt sätt att bry oss om våra kunder och hjälpa dem att utveckla sin kunskap. Svenne har en unik förmåga att förenkla och förklara svåra teorier på ett jordnära sätt. Otaliga är de kursdeltagare som lyft fram just detta, eller vad sägs om följande feedback;

“Jag har läst många placeringsböcker och lärt mig av dem också, men den här kursen (fortsättningskursen i aktieplacerande) lyfte fram det viktiga på ett mycket förståeligt sätt och öppnade mina ögon igen. Svenne lyfter fram saker på ett inspirerande sätt både visuellt och via exempel. Varje föreläsning har fokuserat på sak från början till slut och kursen är verkligen värd sitt pris. Jag kan varmt rekommendera.” Sari H

Svenne är också en erfaren aktieplacerare. Han har placerat i aktier över 20 år och har mycket god touch på vad som funkar och vad som inte funkar. Kurserna är uppbyggda enligt det så klart!

Ghost Investor erbjuder nätkurser, webinarer och övriga utbildningar inom spara, placera och vardagsekonomi. Ghost Investor är en del av Holmström Group Ab.

044 7669568 | svenne ( a ) ghostinvestor.fi

https://ghostinvestor.fi/wp-content/uploads/2021/03/cropped-Ghost-Investor-logo.png
STANDING_BLACK_1080x952