aktieIIIsvenne

Aktieplacerande III -när du vill ha mera! lördagen den 4.2.2023 i Jakobstad

79,00 

Jakobstadsnejdens Aktiesparare rf och Ghost Investor ordnar tillsammans en live utbildning i Jakobstad. I utbildningen går vi på djupet med hur det är att placera i utländska bolag och hur man utnyttjar skuldhävstång som aktiesparare, effektivt men behärskat. Utbildningen är öppen för alla!

Som medlem i Jakobstadsnejdens Aktiesparare är du berättigad till förmånspriset 59€ inkl.moms!

Kategori:

Jakobstadsnejdens Aktiesparare rf och Ghost Investor erbjuder tillsammans Aktieplacerande III -när du vill ha mera! utbildning lördagen den 4.2.2022 kl 9:00 – 14:00 på Stadshotellet, Kanalesplanaden 13, Jakobstad. Utbildningen är öppen för alla intresserade!

Det bärande temat är att hitta nya möjligheter och höja sin avkastningsförväntning som aktieplacerare. Vissa branscher finns helt enkelt inte i Finland, men än viktigare, vissa aktieförmögenhetsslag saknas helt. Dessa ska vi bekanta oss med och lära oss utnyttja. Vidare ska vi se hur man kan lyfta avkastningsförväntningen genom att utnyttja skuldhävstång. Nedgången har pågått ett bra tag nu vilket gör den här möjligheten allt intressantare.

Godbitar från världen

I utbildningen går vi igenom:

 • Varför internationella bolag?
 • Olika länders säregenskaper och lokala kutymer
 • Via värdeandelskontot eller aktiesparkontot, ur beskattningens synvinkel
 • Dividender och beskattningen
 • Söka tillbaka för mycket debiterad källskatt på dividend
 • Kostnader och valutarisken
 • Bolagsstämman
 • Screening och utmaningar med screeningen, tydliga exempel på fallgropar

Sedan går vi igenom tre aktieförmögenhetsslag som inte hittas i Finland alls:

 • Börsnoterade investmentbolag (t.ex. Investor och Berkshire Hathaway)
 • REIT bolag (t.ex. Realty Income) och nyckeltalsanalys för värdering av dessa
 • Dividendaristokrater (t.ex. McDonald’s och 3M)

För varje förmögenhetsslag går vi igenom fördelar, nackdelar, när man borde äga dem och när man hellre undviker dem. Vi funderar också på deras roll i en diversifierad portfölj.

Höj avkastningsförväntningen via skuldhävstång

Låt inte ordet skuldhävstång skrämma dig. De facto kan en liten skuldhävstång driva avkastningarna riktigt bra också, bara man bygger portföljen omsorgsfullt. Vi går igenom hur man kan utnyttja skuldhävstång och varför det kan löna sig via olika exempel. Fokus kommer att ligga på effektiv riskhantering.

 • Skuldens olika former, fördelar och nackdelar
 • Skuld i förhållande till månadssparande
 • Säkerhetens tillräcklighet och risker
 • Skuldens användningsgrad och tips för detta
 • Ansvarsfullt utnyttjande av skuldhävstång via exempel
 • Till sist ett praktexempel på en effektiv portfölj

Utnyttjande av skuldhävstång rekommenderas inte till nybörjare.

När och var?

Tid: Lördagen den 4.2.2023 kl 9:00 – 14:00
Plats: Stadshotellet i konferensutrymmet Malm A, Kanalesplanaden 13, Jakobstad

I utbildningen ingår lunch kl 11:30 – 12:30. Lunchmeny: Extramör nötbringa, BBQ-sås och klyftpotatis. Anmäl eventuella allergier i infofältet i samband med anmälan.

Anmälning till utbildningen och pris

Anmäl dig med till utbildningen genom att betala kursavgiften i vår nätbutik.

Utbildningens pris är 79€ inkl. 24% moms. I priset ingår lunch samt kursmaterialet som ett papperskompendium. Totalt ca 104 ppt-sidor. Kursavgiften är avdragsgill i kapitalbeskattningen.

Medlemmar i Jakobstadsnejdens Aktiesparare är berättigade till medlemspris 59€ inkl. 24% moms. Du har fått rabattkoden per e-mail från föreningen, använd den när du betalar kursen. Ifall du inte fått rabattkoden kan du mejla föreningen och be om den.

Målgrupp

Utbildningen är öppen för alla. Det är i fördel att känna till de centralaste begreppen och nyckeltalen såsom P/E, P/B, dividendavkastning och avkastning på eget kapital för att få mest ut av kursen. Kursen är dock mycket praktiskt lagd så att även en mera ovan aktieplacerare får mycket ut av innehållet. Vill du bygga på din kunskap på förhand kan du bekanta dig med webinarie inspelningarna Grundkurs och fortsättningskurs i aktiesparande paket.

Begränsat antal platser, platserna fylls i anmälningsordning. Sista anmälningsdagen är 31.1.2023 med tanke på trakteringen.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Aktieplacerande III -när du vill ha mera! lördagen den 4.2.2023 i Jakobstad”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Svenne Holmström utbildar

image001

Svenne Holmström är ett proffs inom placeringsvärlden. Han arbetade främst med placeringar under sina 16 år inom bankvärlden bl.a. som placeringsexpert och försäljningsdirektör. Sedan 2017 då han grundade Ghost Investor har han coachat och utbildat över 7.000 personer inom spara och placera med utmärkt feedback. Vi har idel nöjda kunder, och det beror på vårt sätt att bry oss om våra kunder och hjälpa dem att utveckla sin kunskap. Svenne har en unik förmåga att förenkla och förklara svåra teorier på ett jordnära sätt. Otaliga är de kursdeltagare som lyft fram just detta, eller vad sägs om följande feedback;

“Jag har läst många placeringsböcker och lärt mig av dem också, men den här kursen (fortsättningskursen i aktieplacerande) lyfte fram det viktiga på ett mycket förståeligt sätt och öppnade mina ögon igen. Svenne lyfter fram saker på ett inspirerande sätt både visuellt och via exempel. Varje föreläsning har fokuserat på sak från början till slut och kursen är verkligen värd sitt pris. Jag kan varmt rekommendera.” Sari H 19.5.2021

Svenne är också en erfaren aktieplacerare. Han har placerat i aktier över 20 år och har mycket god touch på vad som funkar och vad som inte funkar. Kurserna är uppbyggda enligt det så klart!

Ghost Investor erbjuder nätkurser, webinarer och övriga utbildningar inom spara, placera och vardagsekonomi. Ghost Investor är en del av Holmström Group Ab.

044 7669568 | svenne ( a ) ghostinvestor.fi

https://ghostinvestor.fi/wp-content/uploads/2021/03/cropped-Ghost-Investor-logo.png
SV_LOGO_Holmstrom_Group_Oy_SV_413656_web