Svenne Holmström

svenne3

Svenne till din tjänst!

Mitt namn är Sven-Eric ” Svenne” Holmström jag fungerar som placeringsutbildare. Jag grundade Ghost Investor år 2017.

Jag intresserade mig redan i unga år för ekonomi, men hade aldrig en mentor som kunde hjälpa mig på vägen. Numera försöker jag inspirera finländare att placera via olika forum och får vara den mentor åt många jag själv saknade som ung.

Grunden till min yrkeskunskap är en kombination av över 20 års arbete inom finansbranschen och ett brinnande intresse för placerande. I de otaliga mötena med kunderna lärde jag mig förstå hur olika personer reagerar i olika marknadssituationer och varför. Det här har varit en otroligt nyttig erfarenhet med tanke på mitt jobb som placeringsutbildare.

I kursfeedbacken betonas alltid två teman gång på gång, Tydligen är det så att jag talar om ekonomi och placerande på ett jordnära sätt och att jag inspirerar till  att placera.

Innan jag grundade Ghost Investor gjorde jag en lång karriär inom bankbranschens utmanande uppgifter. Åren 2002-2005 arbetade jag på Nordea Bank som personlig bankrådgivare. Därefter övergick jag till Aktia Bank som placeringsspecialist, sedmera placeringschef.

År 2012 utnämndes jag till kontorsdirektör för Aktia Banks kontor i Ekenäs, Tenala och Bromarf. Utöver detta fick jag en sidoroll som regionförsäljningschef på placeringssidan i Västra Nyland och Åboland. Under åren 2016 och 2017 fokuserade jag enbart på att leda försäljningen på placeringssidan.

Under åren i banken utbildade och coachade jag mina kolleger i ärenden kring spara och placera med god framgång. Just den här biten av arbetet kändes riktigt intressant vilket gjorde att jag lämnade bankvärlden bakom mig i slutet av år 2017 och blev företagare. På det här sättet kunde jag helt och hållet koncentrera mig på utbildning och coaching inom ekonomi, spara och placera men från en oberoende grund. Åren 2018-2020 byggde jag dessutom upp och ansvarade för skolningsverksamheten i Finlands Aktiesparare rf.

Under åren 2018-2023 har över 9.000 personer deltagit i våra olika utbildningar och kurser, utöver det otaliga expertföreläsningar. Vitsordet från utbildningarna har i snitt legat en bit över 9 (på skalan 4-10) och den verbala feedbacken har varit otrolig god.  Jag försöker alltid presentera även svåra saker på ett enkelt och lättfattligt sätt och det har uppskattats högt bland åhörarna.

Jag inledde själv mitt eget placerande redan år 2000 från tomt bord. Med tiden har det samlats en viss förmögenhet, men allt via regelbundet sparande från förvärvsinkomsten. Den här munnen har inte ens sett en guldsked och jag kan intyga att det går nog att skapa en viss förmögenhet då man jobbar långsiktigt och målmedvetet. Kan jag kan du! Fastän direkta aktier intresserar mig mest har jag placerat mångsidigt i olika förmögenhetsklasser och inte är jag rädd för fonder heller.

Åren 2008-2014 verkade jag i styrelsen för det riksomfattande Aktiespararnas Centralförbund och fungerar sedan 2005 i styrelsen för Västra Nylands Aktiesparare rf. Sedan år 2019 har jag svingat orförandeklubban i Karis IK.

Jag skriver månatligen expertkolumner om ekonomi och placeringar i tidningen Västra Nyland sedan år 2020. År 2022 blev jag dessutom inbjuden att dela med mig mer eller mindre fiffiga placeringstips i Kauppalehtis "sijoitusvihjeet".

I januari 2022 tyckte jag att vi saknade ett forum i svenskfinland där vi kunde snacka ekonomi och placeringar, så då grundade jag  Facebook gruppen Börssnack i Finland . Du är varmt välkommen med i gruppen och snacka placeringar!

Branschkompetens

  • Examen i placeringsärenden APV1, år 2004
  • Placeringsspecialistexamen APV2, år 2006
  • Av Södra Finlands lantmäteribyrå utsett köpvittne, år 2012

Kontakt:
044-7669568 tai svenne ( a ) ghostinvestor.fi

Du hittar oss också på:
https://www.facebook.com/ghostinvestor
https://www.linkedin.com/in/sven-eric-holmstrom/

Artiklar och kolumner

Västra Nyland lokaltidning, expertkolumn en gång i månaden sedan 6/2020

Viisas Raha tidskriften, 16 skolningsartiklar eller helsidesuppslag, 2019-2023

Arvopaperi tidningen, 1 expertkolumn 2008

Seligson & co rapport, 1 expertkolumn 1/2024

Bloggar, över 100 bloggar om ekonomi, spara och placera, 2008-2024

I media

Kuva/foto: Markus Winkler | Unsplash
Kuva/foto: Markus Winkler | Unsplash

Ghost Investor erbjuder nätkurser, webinarer och övriga utbildningar inom spara, placera och vardagsekonomi. Ghost Investor är en del av Holmström Group Ab.

044 7669568 | svenne ( a ) ghostinvestor.fi

https://ghostinvestor.fi/wp-content/uploads/2021/03/cropped-Ghost-Investor-logo.png
STANDING_BLACK_1080x952