FAQ

Varför står det Holmström Group Oy på mina kvitton?

Bolagets formella namn är Holmström Group Ab. Våra bifirmor är Ghost Investor, Holmström Education & Coaching och Holmström Consulting. 

Är kursavgifterna avdragsgilla i beskattningen?

Enligt beskattarens instruktioner är kostnader som uppstått för införskaffande av kapitalinkomster avdragsgilla, då kapitalinkomsterna avser placeringsverksamhet. Beskattaren nämner t.ex. kostnader för yrkeslitteratur på sina hemsidor som typiska utgifter. Majoriteten av våra kurser handlar om placeringsverksamhet och alla berör kompetensutveckling, vilket betyder att kursavgifterna kan tilläggas i kapitalbeskattningen som utgift för inkomstens förvärvande. Beskattaren beslutar dock i sista hand om en kursavgift är avdragsgill eller ej, Ghost Investor kan ej påverka detta.

Erbjuder Ghost Investor placeringsrådgivning eller förmögenhetsförvaltning?

Nej, det gör vi inte. Inget av våra tjänster varken kan, eller skall ses som placeringsrådgivning eller förmögenhetsförvaltning. Det kräver licens och vi har valt att inte ansöka om detta.

Sysslar Ghost Investor med ghosting?

Ghosting inom finansbranschen är form av kursmanipulation. Ett gäng placerare kommer i hemlighet överens om att driva ett värdepappers pris i en viss riktning. Det här är förbjudet i lag. Ghost Investor har inget med ghosting att göra. Ghost kommer från det att vi fungerar i bakgrunden som om vi vore ett spöke som delar med sig sin kunskap vilket hjälper våra kunder att fatta högklassiga beslut. Kunden ansvarar alltid själv för sina placeringsbeslut.

Ghost Investor erbjuder nätkurser, webinarer och övriga utbildningar inom spara, placera och vardagsekonomi. Ghost Investor är en del av Holmström Group Ab.

044 7669568 | svenne ( a ) ghostinvestor.fi

http://ghostinvestor.fi/wp-content/uploads/2021/03/cropped-Ghost-Investor-logo.png
SV_LOGO_Holmstrom_Group_Oy_SV_413656_web