FAQ

Varför står det Holmström Group Oy på mina kvitton?

Bolagets formella namn är Holmström Group Ab. Våra bifirmor är Ghost Investor, Holmström Education & Coaching och Holmström Consulting. 

Är kursavgifterna avdragsgilla i beskattningen?

Enligt beskattarens instruktioner är kostnader som uppstått för införskaffande av kapitalinkomster avdragsgilla, då kapitalinkomsterna avser placeringsverksamhet. Beskattaren nämner t.ex. kostnader för yrkeslitteratur på sina hemsidor som typiska utgifter. Majoriteten av våra kurser handlar om placeringsverksamhet och alla berör kompetensutveckling, vilket betyder att kursavgifterna kan tilläggas i kapitalbeskattningen som utgift för inkomstens förvärvande. Beskattaren beslutar dock i sista hand om en kursavgift är avdragsgill eller ej, Ghost Investor kan ej påverka detta.

Varför är kurserna så förmånliga? Är det något lurt?

Vi håller kursavgifterna så låga som möjligt så att så många som möjligt har möjlighet att ta del av dem. Vi anser att våra kurser på sätt och vis är jämförbara med facklitteratur och inte betalar man hur mycket som helst för dem heller. Kursavgifter på skolning inom finansbranschen är, enligt oss, allt för ofta på en nivå som utesluter vanliga placerare.

 

Inom nätutbildning är det vanligt att ha en upsell försäljningstaktik där en kurs säljs billigt, men inom kursen marknadsförs hårt andra betydligt dyrare produkter eller tjänster. Det här sysslar vi inte alls med. Visst kan vi kort berätta om vi har någon kompletterande utbildning, men vi har inga som helst inkastningsprodukter. Kurserna fokuserar på sak.

 

Vi utgår från att kvaliteten på innehållet ska vara så högklassig som möjligt, om inte det bästa så åtminstone bland det bästa man kan få inom branschen. Vårt absoluta mål är att skapa ansenligt mervärde i varje kurs med kundnöjdhetsgaranti.  Hittills har vi inte haft en enda onöjd kund på basen av den feedback vi fått.

 

Vi försöker inte sko oss på kunden och vi utövar ej påtryckning att köpa mera. Vi skickar inte ens marknadsförings e-mail till våra nuvarande kunder, utom till de som specifikt begärt vårt nyhetsbrev via hemsidan. Vi skickar högst ett nyhetsbrev per månad och bara om vi har något verkligt att berätta om. Vi själva avskyr trugande marknadsföring, så vi sysslar inte med det själva heller.

 

Kanske vi driver vårt företag aningen dåligt på det viset, men vi ser saken så här; Om du är kund i något bolag, vilken typ av kundbetjäning vill du ha och vad är du beredd att betala för det? Åtminstone vi vill ha god betjäning till ett vettigt pris, så att både kunden och företagaren kan vara nöjda. Kunden beslutar själv om hen vill rekommendera oss.

Erbjuder Ghost Investor placeringsrådgivning eller förmögenhetsförvaltning?

Nej, det gör vi inte. Inget av våra tjänster varken kan, eller skall ses som placeringsrådgivning eller förmögenhetsförvaltning. Det kräver licens och vi har valt att inte ansöka om detta.

Sysslar Ghost Investor med ghosting?

Ghosting inom finansbranschen är form av kursmanipulation. Ett gäng placerare kommer i hemlighet överens om att driva ett värdepappers pris i en viss riktning. Det här är förbjudet i lag. Ghost Investor har inget med ghosting att göra. Ghost kommer från det att vi fungerar i bakgrunden som om vi vore ett spöke som delar med sig sin kunskap vilket hjälper våra kunder att fatta högklassiga beslut. Kunden ansvarar alltid själv för sina placeringsbeslut.

Ghost Investor erbjuder nätkurser, webinarer och övriga utbildningar inom spara, placera och vardagsekonomi. Ghost Investor är en del av Holmström Group Ab.

044 7669568 | svenne ( a ) ghostinvestor.fi

https://ghostinvestor.fi/wp-content/uploads/2021/03/cropped-Ghost-Investor-logo.png
LOGO_PLATINUM_STANDING_BLACK_SV_1080x952_427776