Tunnusluvut tutuiksi!

Status
Et ole vielä ilmoittautunut
Hinta
69,00 €
Aloita tästä
This kurssi is currently closed

Et ole vielä ilmoittautunut tälle kurssille.


Onneksi olkoon hyvästä kurssivalinnasta! Tämän kurssin avulla sekä tulos- että taselaskelmat tulevat tutuiksi, ja se on erittäin tärkeätä jatkoa ajatellen. Nimittäin ihan kaikki, sekä nyt käsiteltävät, että kaikki muutkin tunnusluvut pohjautuvat näihin laskelmiin. Tämän lisäksi yhtiön markkinahinta otetaan huomioon joissakin tunnusluvuissa. Siksi aloitetaan tämän kurssin opiskelut tutustumalla tulos- ja taselaskelmiin!

Sijoittajan kannattaa tehdä arvioita tulevasta, eli otetaan myös muutos huomioon. Siksi mukana on PEG tunnusluku, joka huomioi tuloskasvun. Kurssissa käsitellään lähinnä toteutuneita lukuja, mutta mikään ei estä käyttämästä arvioita.

Otathan huomioon, että tunnuslukujen eri esimerkit perustuvat tiettyyn ajankohtaan. Ajankohta näkyy ppt-kalvoilla. Tunnusluvut voivat muuttua nopeasti, ja itse esimerkit vanhenevat nopeasti. Siksi suosittelen fokusoimaan nimenomaan tunnuslukujen tulkintaan, eli mitä eri tunnusluvut kertovat ja miksi. 

Yhtiöthän esittävät useimmiten arvioita omasta tekemisestään kuluvan tai seuraavan vuoden osalta, ja tätä tietoa tulee ehdottomasti hyödyntää. Miten tunnusluvut muuttuvat, jos esimerkiksi myynti tai tulos nousee, tai laskee 10 %? Näitä taitoja voi sitten hiota vuositolkulla.

Toisen ja kolmannen moduulin lopuissa on välitenttejä. Äkkiseltään ne voivat vaikuttaa hankalilta, mutta niitä ei pidä pelätä. Voit harjoitella taitojasi niillä niin monta kertaa kuin itse haluat. Tentit suunniteltiin avaamaan sijoittamisen maailmaa käytännön näkökulmasta. Opit löytämään olennaiset asiat tekstikokonaisuuksista, tulkitsemaan tunnuslukuja ekä soveltamaan näitä omassa sijoitustoiminnassasi. Tutustu siis huolellisesti tenttien jälkeen selityksiin.

Sijoittajan tulee ymmärtää, että toteutuneet tunnusluvut ovat kaikkien tiedossa, eivätkä siten tarjoa suurta lisäarvoa. Toisaalta ennusteisiin liittyy epävarmuutta, eivätkä nekään aina ole samoja eri analyytikkojen osalta. Joku suosittelee ostamaan ja toinen myymään. Sijoittaja punnitsee siis tietoja, niiden laatua, muodostaa oman näkemyksensä ja tekee näiden pohjalta valistuneita arvauksia. Niin tekevät muutkin.

Sijoittaminen ei ole tarkkaa tiedettä, eikä absoluuttista oikeata tai väärää ole. Myöhemmin saadaan kyllä selville miten meni… Suosittelemme kirjaamaan kaikki sijoituspäätöksesi ylös sijoituslokiin, näin voit hiota taitojasi ajan myötä.

Kurssiarvio

0.0
Keskiarvio
0 Arviota
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Millaisena koit kurssin? Kerro meille!
Ei vielä kurssiarvioita!
Show more reviews
Millaisena koit kurssin? Kerro meille!