Grunder i fondsparande

Lär dig allt Du behöver veta om fonder via denna inspirerande nätkurs och skapa Din egen förmögenhet!

69€ inkl. 24% moms. Kundnöjdhetsgaranti! Är Du inte nöjd får Du tillbaka kursavgiften.

Fondplacerande är det överlägset lättaste sättet att skapa förmögenhet. För inte kan väl varannan svensk ha fel?

Det är nämligen så att många egentligen är intresserade av fonder, men modet att ta steget ut och börja har i många fall varit för stort. Man är rädd för risken och man vet inte riktigt vad fonder gör för nytta. Många säger dessutom rakt ut att fonder är rena rama lurendrejeriet. Det är en vanlig reaktion då man själv känner stor osäkerhet.

Vi finländare är ett riskaversivt folk och bara kring 31% av oss äger fonder. De flesta fondsparare äger främst försiktiga blandfonder, men inte blir man direkt förmögen på dem inte. I Sverige däremot äger varannan över 20-åring fonder, dessutom med tydlig betoning på aktiefonder! Man säger tydligt att man vill ha med tiden klart växande passiva inkomster till hushållet!

Fondsparande är i sig inte särskilt krångligt, man kan till och med kalla det för ett slags all inclusive placerande. Proffsen fattar beslut och sköter det praktiska, vi njuter av avkastningen. Räcker med att vi väljer fonden och sätter igång sparandet. Riktigt så lätt är det förstås inte, men verkligheten är betydligt närmare detta än man kanske kunde tro.

Skulle Du vilja lära sig allt Du behöver veta om fonder för att komma igång, och sätta Dina pengar i arbete för Dig, utan det klassiska säljsnacket som kommer i varje rådgivning i banken? Vill Du lära Dig tjäna pengar på fonder?

piggy-moneybox-with-euro-cash-P6JXR39

Du på helt rätt ställe! Jag är Svenne Holmström och jag köpte mina första fondandelar kring millennieskiftet. Det lilla beslutet att börja spara 30€ per månad lade grunden till familjens förmögenhet och utan placerande hade vi inte varit där vi är idag. Min fru och jag är levande exempel på att det är möjligt också utan stora inkomster och utan att pruta på livskvaliteten! Kunde vi kan också Du!

Jag erbjuder Dig min kunskap, från 16 år i bank i huvudsak på placeringssidan och sedan 2017 som placeringscoach i mitt företag Ghost Investor. Genom de tusentals kundträffar med helt vanliga privatplacerare längs åren vet jag vilka frågor som har betydelse. Allt det här kommer Du att hitta i den här nätkursen!

Jag gissar att också Du vill veta vad risken på riktigt är med fonder och vad fonderna kommer att kosta Dig. Det får Du minsann reda på i den här kursen och jag tror att Du kommer att bli förvånad. Jag kommer att lära Dig utnyttja risken så att också Du kan bygga Din förmögenhet över tid.

Du behöver inte ha stora summor för att nå en förmögenhet. Du kan börja spara från 10€/månad och ändå ha stor nytta av vad som väntar Dig i den här nätkursen!

Ghost Investor varken förmedlar eller rekommenderar enskilda fonder så det blir inget försäljningssnack alls. Istället vill vi ge Dig all den inspiration och den kunskap som Du behöver för att skapa Dig Din plan och hålla Dig till den.

På tal om risk, att delta i den här nätkursen är helt riskfritt. Om Du inte gillar den får Du pengarna tillbaka. Klicka på knappen nedan och börja studera redan om några minuter! Då är Du ett steg närmare Din förmögenhet!

Vad innehåller den här nätkursen?

I den här kursen får Du sammanlagt kring fem timmar videomaterial, text, länkar till pålitliga sidor på Internet, en placeringsplan och en månadssparräknare med vilken Du lätt kan bedöma Ditt sparbehov. Vi har också praktiska övningar där Du lär Dig teckna fonder, göra månadssparavtal och jämföra fonder. Materialet är uppdelat i åtta olika avsnitt.

Du kan studera helt i Din egen takt och återkomma till materialet när Du vill. Kursen är tillgänglig lääänge, så länge att vi kommer att uppdatera den med jämna mellanrum och Du får automatiskt tillgång till uppdateringarna när de kommer!

Det här är en grundkurs, så innehållet är praktiskt lagt och lätt att greppa. Vi rekommenderar att Du avlägger högst två avsnitt per dag, men om Du vill så finns det förstås inga hinder att studera snabbare än så också, till och med kan Du gå igenom allt material på en enda dag!

I de olika avsnitten lär Du Dig:

 • Vad fondplacerande handlar om
 • Varifrån avkastningen kommer
 • Vilka olika fondtyper det finns och när man använder dem
 • Hur Du bygger Din fondportfölj
 • Hur Du hittar info om både fonder och om marknaden
 • Hur Du ställer upp mål och hur Du bäst kan säkerställa att du når målen

Allt detta för enbart 69€ inkl. 24% moms! Den här är en helt ny kurs från 2022, men vi smygtestade en del av innehållet i en stor förening som webinar (med närmare 100 deltagare) innan vi byggde denna nätkurs. Feedbacken vi fick var berömlig och vi har utvecklat materialet sedan dess.

Alla våra andra kurser har fått berömlig feedback av tidigare deltagare och vi är helt säkra på att också Du kommer att trivas. Därför har också denna kurs en kundnöjdhetsgaranti. Om Du inte är nöjd får Du pengarna tillbaka!

Om Du redan känner att Du behärskar ämnena ovan ska Du återvända till vår nätbutik i slutet av året för då lanserar vi uppföljaren till grundkurs i fondsparande. Då går vi fonderna riktigt på djupet. Tills dess kan Du bekanta Dig med vårt övriga kursutbud!

01.

Lär dig mångsidigt

8 avsnitt, sammanlagt över 5 timmar inspirerande innehåll

02.

Studera i egen takt

Du kan fritt välja hur snabbt du vill studera, t.ex. ett avsnitt i veckan

03.

Öva dina färdigheter

Vi har insiktsfulla övningar och videon som berättar hur du kan utnyttja olika verktyg

Vem är den där Svenne?

svenne2

Vår coach och utbildare Svenne Holmström är ett proffs inom placeringsvärlden. Under 16 år arbetade han i olika banker bl.a. som försäljningsdirektör, kontorsdirektör och placeringsspecialist. Utöver det har han skapat sin egen förmögenhet genom att placera främst i börsaktier i över 20 år redan, med start från ett tomt bord.

Svenne har en förmåga att prata på ett mycket jordnära och praktiskt orienterat sätt, även om teorin i sig kan vara komplicerad. Det är lätt att följa föreläsningarna och man känner sig hela tiden välkommen. Rätt många av våra tidigare kursdeltagare har berättat att även om de redan känt till olika saker på förhand, har de verkligen lärt sig att förstå dem på våra föreläsningar.

Svenne kan också inspirera. Många har hört av sig långt efter en kurs eller föreläsning och berättat att de fick det mod och den säkerhet som behövdes för att själva börja placera, genom våra kurser. Svenne utbildar och coachar med djup yrkeskunskap, presenterar modigt egna åsiker utan att överdriva eller lova sådant som inte kommer att fungera i verkligheten. Den personliga erfarenheten av mångsidigt placerande syns tydligt på kurs.

Varför ska man placera i fonder?

Aktiesparande i all ära, men fondplacerande är så mycket lättare och enklare för de flesta. Det är inte meningen att man ska behöva bevaka sina fonder hela tiden. Förmögenheten kan skapas i bakgrunden utan att man gör nåt alls. Med god orsak kan man säga att fondplacerande är ett all inclusive placerande.

Proffsen fattar besluten, balanserar mellan aktier och räntor och vår uppgift är att köpa fondandelar och sitta på händerna efter det.

Fonderna erbjuder den klart lättaste vägen till att skapa förmögenhet. Man kan inleda sparandet till och med från 10€/mån och uppåt. Då sparandet går månatligen från kontot känner man knappt av det. Man vänjer sig otroligt snabbt med sparandet, till sist vet man knappt om att man ens sparar.

Du kan välja mellan olika riskalternativ, allt från synnerligen låg risk till väldigt exotiska marknader. Det finns också färdiga paket som passar de flesta. Men bäst blir det om man tar en handfull olika fonder med lite olika risker.

Då sparandet sker på längre sikt, t.ex. över 10 år, rekommenderar vi i första hand aktier som enda tillgångsslag också om Du känner att Du är en relativt försiktig placerare. Det här kan förvåna många, men orsaken till detta och vilken den verkliga risken är får Du reda på i nätkursen.

De flesta fondplacerare prioriterar helt i onödan fonder med mycket låg risk. Mestadels handlar det om att man inte riktigt vet vad risk på riktigt är och att man känner sig sakna kontroll. Det blir ett kunskapsgap och då tar man det man upplever som säkert före det osäkra.

En känsla av kontroll skapas då man förstår vad man sysslar med och hela idén med denna nätkurs är just det här. Vi går igenom hur saker och ting fungerar så att Du kan känna dig bekväm som fondplacerare. Vissa saker kan kännas som självklarheter, andra kräver lite mera tänkas på.

Kursen framskrider i en logisk ordning och allt som är relevant att känna till kommer Du att hitta i kursen. Du ser från innehållsförteckningen vad allt ingår.

Över 8.000 verkligt nöjda kunder har redan deltagit i våra olika kurser. Vi har ett snittvitsord på över 9 på en skala från 4 till 10. Våra kursdeltagare rekommenderar våra kurser mer än gärna till andra.

Bli även Du en av våra nöjda kunder och lär Dig placera i fonder tillsammans med ett verkligt proffs! Praktiskt, jordnära och enkelt!

Kursens innehåll

1 Vad är fonder och hur fungerar de?
Hur bildas fondens avkastning?

2 Fondandelar och handel
Fondens andelar
Göra uppdrag
Öva teckna fond och göra sparavtal

3 Olika typers fonder
Räntefonder, aktiefonder, impact fonder, fastighetsfonder, skogsfonder, hedge och contrarian fonder, fondernas fonder.
Fondernas riskmätare

4 Blandfonder och risker
Blandfonder
Risker med fonder, via blandfonder

5 Kostnader och beskattningen
Kostnader
Beskattning

6 Information om fonder, hållbarhet
Varifrån info
Hållbarhet
Morningstar stjärnor
Minderåriga och fonder

7 Hur bygger jag min fondportfölj?
Min sparplan (inkluderar botten för placeringsplan!)
Portföljuppbyggnad
Undvik vanliga misstag

8 Månadssparande
Inkluderar månadssparräknaren!

Allt detta till 69€ inkl. 24% moms! Andra kostnader tillkommer inte.

Smakprov på innehållet

Timelapse video då vi editerade en del av kursmaterialet. 2,5 timmars jobb på 3 minuter!

För vem lämpar sig denna kurs?

Vi har planerat den här kursen att vara den första anhalten då man intresserar sig för fonder oberoende den egna ekonomiska situationen. Vi har också prissatt alla våra kurser så att de flesta kan få tillgång till högklassig placeringsutbildning utan att bränna kassan. Vi har satsat på att föredla vårt budskap på ett sätt som är lätt att greppa. Just det här har vi fått enormt fin feedback för.

I första hand rekommenderar vi grunder i fondsparande till:

 • Du som ännu inte placerat i fonder
 • Du som redan placerat ett tag i fonder och vill förstärka dina kunskaper
 • Unga som är intresserade av fonder
 • Du som är i början av placeringskarriären, oavsett ålder
 • Du som har behov av placeringsrådgivning i bank

Kursen fungerar som ett utmärkt sätt att förbereda sig för placeringsrådgivning i banken, många av de termer som tas upp i de diskussionerna behandlas utförligt i kursen.

Kursen är långt uppbyggd så att de flesta teman är neutrala i förhållande till kursdeltagarens ekonomiska situation. Du behöver alltså inte ha några som helst besparingar från tidigare. Vi har viss betoning på skapande av förmögenhet genom månatligt sparande från noll. Men kursen funkar lika bra då man har möjlighet att göra engångsteckningar i fonder.

Vill Du hellre studera placerande på ett allmänt plan rekommenderar vi grundkurs i placeringar. De här båda kurserna kompletterar varandra utmärkt.

Om Du är osäker på om kursen passar Dig, hör gärna av Dig till oss på förhand.

svenne ( a ) ghostinvestor.fi
044 766 9568 (även WhatsApp)

Vad då Ghost Investor?

https://ghostinvestor.fi/wp-content/uploads/2021/03/cropped-Ghost-Investor-logo.png
yhdistys

Ghost Investor är ett företag som specialiserat sig på utbildning inom placera och ekonomi. Vi arrangerar live webinarier, nätkurser och fysiska utbildningar inom vår bransch. Våra kunder är privatpersoner, företag, gymnasier och finansbranschen.

Namnet ”Ghost Investor”, dvs spökplaceraren, kommer från det att vi agerar i bakgrunden som ett spöke och förser dig med relevant kunskap så att du lättare kan fatta beslut kring din ekonomi och dina placeringar. Vi hjälper våra kunder att fokusera på det viktiga och att utveckla ditt kunnande inom ekonomi, spara och placera.

Under de fyra senaste åren har över 7.000 personer deltagit i våra kurser. Snittvitsordet i den feedback vi fått är över 9, som bäst 9,5 på en skala från 4 till 10 där 10 är bäst! Vårt sätt att fungera är att erbjuda högklassigt innehåll till ett förmånligt pris. Vi tycker att var och en ska ha möjlighet att skapa sin förmögenhet!

Feedback från tidigare kursdeltagare
ikoni2
star-ratings-free-img.png
"Mycket bra grundkurs där Svenne förklarade även lite svårare saker på ett lättfattligt sätt. Kan varmt rekommendera kursen!"
ikoni2
star-ratings-free-img.png
"En utmärkt utbildning för en gammal gubbe som jag. Massor med ny information fastän jag placerat i aktier i 20 år redan"
ikoni2
star-ratings-free-img.png
"Jag tyckte väldigt mycket om kursen, ingenstans var det tråkigt. Ärendena presenterades fint och verkligt tydligt. Även om jag inte är en nybörjare fick jag en hel del nya insikter och kunskap. Tack!"
ikoni1
Vanliga frågor

Är kursen avdragsgill i beskattningen?

Kursavgiften kan tillsättas om kostnad i förvärvande av kapitalinkomster.

Hur mycket tid behöver jag reservera?

Videona är allt mellan 6 och 30min långa, totalt innehåller kursen över 5h videomaterial. Vi har också rikligt med text och länkar till info som stöder innehållet. Vi bedömer att du behöver totalt ca 7-8 timmar för att gå igenom allt material. 

Hur länge kan jag se på kursen?

Det finns ingen tidsgräns så studera i lugn och ro och återkom till materialet så många gånger du vill.

Hurdan förhandskunskap behöver jag?

Det här är en mångsidig grundkurs och du behöver egentligen ingen förhandskunskap. Ett intresse för placringar är i fördel. 

Vad är en lämplig studietakt?

Innehållet är lätt att greppa så det möjliggör en lite snabbare studietakt än våra övriga kurser. Vi rekommenderar dock att man studerar högst två moduler per dag. Kursen har 8 moduler totalt och då tar kursen fyra dagar att genomföra. 

Behandlas ETF och indexfonder?

ETF och indexfonder behandlas först i uppföljaren till denna kurs som lanseras i slutet av 2022. De här produkterna passar bäst till placerare som inte har behov av placeringsrådgivning och därför är de inte en del av denna grundkurs.

Månatligt fondsparande är det enklaste sättet att skapa förmögenhet. Häng med på kurs och lär dig allt du behöver veta för att komma igång!