Grunder i aktiesparande

Bli aktiesparare på 9 timmar! Endast 69€ inkl. 24% moms!

Är du intresserad av aktiesparande, men vet inte hur du kommer igång?

Då är det här rätt kurs för dig. Med hjälp av vår nätkurs kommer du igång!

Låt mig hjälpa Dig! Jag är Svenne Holmström och jag inledde själv mitt aktiesparande kring millenieskiftet. Först studerade jag självständigt genom att samla intressant information härifrån och därifrån, i små portioner. Även om det fanns rikligt med info kändes det krångligt att skapa sig en uppfattning om vad av allt detta som egentligen har betydelse.

Då jag senare inledde en lång karriär som placeringsrådgivare på bank lärde jag mig känna igen de hinder som så många aktiesparare stöter på i början. Samma frågor dök upp gång på gång i kunddiskussionerna.

piggy-moneybox-with-euro-cash-P6JXR39

Placerandet intresserade många, men modet att ta steget ut och börja saknades. Många kände att de helt enkelt inte behärskar temat tillräckligt för att våga testa.

I början kan terminologin och jargongen i branschen verkar svår. Också begreppet risk och vad det betyder i verkligheten känns oklart. Det här ledde många gånger till att kunderna prioriterade fonder och bankkontot, även om aktiesparandet lockade.

Vi vill dra vårt strå till stacken för att inspirera och hjälpa Dig att fatta egna beslut och att bli bekväm med aktiesparandet. Därför samlade vi all den grundkunskap du kommer att behöva som aktiesparare i en lätt begriplig form och skapade nätkursen Grunder i aktiesparande.

Vad innehåller den här nätkursen?

I den här kursen får du sammanlagt kring nio timmar videomaterial samt en riklig mängd praktiska övningar som ger dig allt du behöver för att komma igång och mer därtill. Materialet är uppdelat i sju olika avsnitt och du kan studera helt i din egen takt och återkomma till materialet när du vill.

Vi rekommenderar att du avlägger ett avsnitt i veckan, men om du vill så finns det förstås inga hinder att studera snabbare än så också, till och med kan du gå igenom allt material på en enda dag!

I de olika avsnitten går vi igenom följande teman:

  • Grunder i aktiesparande
  • Värdeandelskonto och Aktiesparkonto, vad är skillnaden?
  • Hur gör man affärer med börsaktier
  • Bolagsrisk, marknadsrisk och diversifiering
  • Tidsdiversifiering
  • Aktieemissioner och split
  • Dividender
  • Uppföljning av portföljen
  • Beskattningen

Allt detta för enbart 69€ inkl. 24% moms! Den här kursen har fått berömlig feedback av tidigare deltagare och vi är helt säkra på att också du kommer att trivas. Därför har vår kurs en kundnöjdhetsgaranti. Om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka!

Om du redan känner att du behärskar ämnena ovan kan vi varmt rekommendera Fortsättningskurs i aktiesparande! 

01.

Lär dig mångsidigt

7 avsnitt, sammanlagt 9 timmar inspirerande innehåll

02.

Studera i egen takt

Du kan fritt välja hur snabbt du vill studera, t.ex. ett avsnitt i veckan

03.

Öva dina färdigheter

Vi har insiktsfulla övningar och videon som berättar hur du kan utnyttja olika verktyg

Vem är den där Svenne?

svenne2

Vår coach och utbildare Svenne Holmström är ett proffs inom placeringsvärlden. Under 16 år arbetade han i olika banker bl.a. som försäljningsdirektör, kontorsdirektör och placeringsspecialist. Utöver det har han skapat sin egen förmögenhet genom att placera främst i börsaktier i över 20 år redan, med start från ett tomt bord.

Svenne har en förmåga att prata på ett mycket jordnära och praktiskt orienterat sätt, även om teorin i sig kan vara komplicerad. Det är lätt att följa föreläsningarna och man känner sig hela tiden välkommen. Rätt många av våra tidigare kursdeltagare har berättat att även om de redan känt till olika saker på förhand, har de verkligen lärt sig att förstå dem på våra föreläsningar.

Svenne kan också inspirera. Många har hört av sig långt efter en kurs eller föreläsning och berättat att de fick det mod och den säkerhet som behövdes för att själva börja placera, genom våra kurser. Svenne utbildar och coachar med djup yrkeskunskap, presenterar modigt egna åsiker utan att överdriva eller lova sådant som inte kommer att fungera i verkligheten. Den personliga erfarenheten av mångsidigt placerande syns tydligt på kurs.

Varför ska man placera i börsaktier?

Till att börja med är ju nog aktiesparande riktigt kul! Extra festligt blir det när dividenderna betalas in på kontot. Då får man minsann känna hur det är när pengarna arbetar för Dig och inte tvärtom. I början kan avkastningen dock verka blygsam, men sakta mak ökar förmögenheten och en tålmodig placerare börjar mer och mer dra nytta av ränta på ränta effekten. Det är då det riktigt roliga börjar!

Med tiden blir hundringarna tusenlappar och tudentals euro blir tiotusentals euro. Ett långsiktigt placerande är vettigt oberoende om målsättningen är lite passiva inkomster eller ekonomiskt oberoende. Det här är aktiesparande i ett nötskal!

Men varför placerar då inte alla i aktier om det är så bra? Enligt vår erfarenhet handlar det om tre saker, aktiesparande upplevs svårt och riskfyllt.

Men i allt större grad än så, så handlar det om att det knaptt finns någon aktör som ger placeringsrådgivning om direkta aktier. Det finns inga förvaltningsprovisioner i aktier och handeln är förmånlig, så det skulle vara svårt att göra pengar på rådgivning. Aktiespararen är alltså mestadels ensam, vilket får fonderna att se ut som ett bättre alternativ.

Det är i sig inget fel på fonder, men placerandet blir mycket intressantare då man föredrar börsaktier. Många ser det som en trevlig hobby vid sidan om. Och visst för aktiesparande med sig en hel del  andra färdigheter, som att förstå hur samhället fungerar.

Mera sällan stöter man på snabbvinster, eller så kallade raketer. Därför borde vi hellre skapa en solid grund för placerandet än att jaga dessa raketer. Den här nätkursen skapar utmärkt beredskap för det, vi snackar bara långsiktigt placerande där risken hela tiden hålls i schack.

Kursen framskrider i en logisk ordning och allt som är relevant att känna till kommer du att hitta i kursen. Du ser från innehållsförteckningen vad allt ingår.

Ghost Investors kurser håller utmärkt pris-kvalitetsförhållande och tål jämförelse med vilken annan aktör som helst på marknaden. Vår princip är att hålla våra kursavgifter så låga som möjligt för att så många som möjligt ska ha möjhlighet att lära sig placera till vettigt pris. Kvaliteten har vi däremot inte prutat på, vilket även syns i feedbacken. Vi siktar på att erbjuda högsta möjliga kvalitet inom branschen.

Tusentals personer har redan deltagit i våra olika kurser. Vi har ett snittvitsord på 9,2/10 och våra kursdeltagare rekommenderar våra kurser mer än gärna till andra.

Bli även du en av våra nöjda kunder och lär dig placera i börsaktier tillsammans med ett verkligt proffs! Praktiskt, jordnära och enkelt!

Kursens innehåll

1 Aktieplacerande (12+61min)
Inspiration
Grunder i aktiesparande

2 Vad behöver jag veta om aktier? (74min)
Ägande
Aktieemission och split
Dividend
Övningsuppgifter

3 Att äga aktier (63min)
Värdeandelskontot och kostnader
Aktiesparkontot

4 Börshandel (87min)
Göra uppdrag
Hur uppdragen förverkligas
Hur fungerar blankning
Nordnet övning
Övningsuppgifter

5 Portföljförvaltning (54min)
Bolagsrisk, marknadsrisk och diversifiering
Tidsdiversifiering
Portföljens uppbyggnad

6 Portföljuppföljning (71min)
Portföljuppföljning
Värdedrivare
Varifrån info?
Bonus! Excel övning
Övningsuppgifter

7 Beskattning av börsaktier (110min)
Allmänt om kapitalbeskattningen
Överlåtelser
Föra över portföljen till annan förmedlare
Små överlåtelser
Skatteplanering
Bonus! Börsaktier som gåva

Allt detta till 69€ inkl. 24% moms! Andra kostnader tillkommer inte.

En liten förhandstitt från kursmaterialet:

Hur skulle det vara att behärska aktiesparandet redan nästa vecka?

Häng med på kurs och lär dig sätta pengarna att växa redan nu! Du kan även ge den här kursen i gåva, kolla in vårt stiliga presentkort!

Vi har ett bonusavsnitt ännu med läsgodis och länkar till nyttiga webbsidor. Förstås får du även Ghost Investors placeringsplan botten som hjälper dig planera dina placeringar.

Vi vågar lova att du kommer att få lära dig en hel del sådant som inte ens erfarna aktiesparare känner till! Vi vet att det är så eftersom vi fått feedback om det här också.

Om du ännu funderar på något, hör av dig till oss så svarar vi gärna på dina frågor!

Hälsningar, Svenne

svenne ( a ) ghostinvestor.fi
044 766 9568 (även WhatsApp)

Mikä Ghost Investor?

https://ghostinvestor.fi/wp-content/uploads/2021/03/cropped-Ghost-Investor-logo.png
yhdistys

Ghost Investor on sijoitus- ja talouskoulutukseen erikoistunut valmennusyhtiö. Järjestämme live webinaareja, verkkokursseja sekä muita alan koulutuksia. Asiakkainamme ovat yksityishenkilöt, yritykset, lukiot sekä rahoitusala.

Nimi ”Ghost Investor”, eli haamusijoittaja, tulee siitä, että me toimimme taustalla ikään kuin haamuna, joka auttaa ihmisiä tekemään valistuneita talous- ja sijoituspäätöksiä.

Viiden edellisen vuoden aikana kursseihimme on osallistunut yli 8.000 henkilöä. Palautteiden keskikouluarvosana on ollut yli 9, parhaimmillaan 9,5! Haluamme tarjota huippulaadukasta sisältöä järkevään hintaan. Meidän mielestämme vaurastuminen kuuluu kaikille!

Feedback från tidigare kursdeltagare
ikoni2
star-ratings-free-img.png
"Mycket bra grundkurs i aktieplacerande där Svenne förklarade även lite svårare saker på ett lättfattligt sätt. Kan varmt rekommendera kursen!”"
ikoni2
star-ratings-free-img.png
"En utmärkt utbildning för en gammal gubbe som jag. Massor med ny information fastän jag placerat i aktier i 20 år redan"
ikoni2
star-ratings-free-img.png
"Jag tyckte väldigt mycket om kursen, ingenstans var det tråkigt. Ärendena presenterades fint och verkligt tydligt. Även om jag inte är en nybörjare fick jag en hel del nya insikter och kunskap. Tack!"
ikoni1
Vanliga frågor

Är kursen avdragsgill i beskattningen?

Kursavgiften kan tillsättas om kostnad i förvärvande av kapitalinkomster.

Hur mycket tid behöver jag reservera?

Ett avsnitt räcker allt mellan 53 och 108 minuter, utöver det övningsuppgifter. Reservera gärna 1,5-2 timmar per avsnitt.

Hur länge kan jag se på kursen?

Det finns ingen tidsgräns så studera i lugn och ro och återkom till materialet så många gånger du vill.

Hurdan förhandskunskap behöver jag?

Det här är en mångsidig grundkurs och du behöver egentligen ingen förhandskunskap. Ett intresse för placringar är i fördel. 

Vad är en lämplig studietakt?

Vi rekommenderar att inte avlägga mer än ett avsnitt om dagen. Gör du ett avsnitt i veckan tar kursen 7 veckor. En del av innehållet behöver mogna varför vi gärna rekommenderar att framskrida i en lugn takt.

Bli en aktiesparare också du redan idag
och gör en investering i dig som har betydelse