ajankohtaista

Ajankohtaista

29.2.2024 Olemme muuttaneet, mutta osoite pysyy samana. Nyt olemme katukerroksessa. Vanhat toimitilat olivat liian ahtaat kun toiminta on kehittynyt. Uudet toimitilat luovat uusia mahdollisuuksia kehittää toimintaamme. Jaamme tilat kavereideni kanssa, jotka toimivat kiinteistönvälittäjinä. Tule tutustumaan konttoriimme osoitteessa Kauppiaankatu 11, Karjaa!

22.10.2023 Tänään lisättiin Ansaitse korkorahastoilla verkkokurssi tuotevalikoimaamme. Vuosien 2012-2021 aikana korko oli poikkeuksellisen matalalla tasolla, eikä useimmilla korkorahastoilla ollut mitään muuta tarjota kuin negatiivista riskiä. Riski toteutuikin 2022 kun markkinakorot sekä Yhdysvalloissa, että Euroopassa nousivat rajusti. Tämä nousu on jatkunut 2023 aikana. Nyt korot eri riskitasoilla alkavat olemaan todella houkuttelevalla tasolla ja korkorahastot tarjoavat pitkästä aikaa kunnon tuotto-odotusta selvästi pienemmällä riskillä kuin 2012-2021. Siksi teimme tämän kurssin.

Kurssi koostuu tällä hetkellä webinaaritallenteesta 19.10.2023 toteutetusta kurssista, mutta kunhan ehdimme teemme tästä kunnollisen verkkokurssin harjoitteluineen. Kurssin hankkineet saavat aikanaan uudet materiaalit käyttöönsä automaattisesti.

12.5.2023 Tunnusluvut tutuiksi! on meidän suosituin kurssimme. Tänään harjoiteltiin tunnuslukujen tulkintaa harjoitteluwebinaarissamme ja tämän webinaarin tallenne on nyt lisätty Tunnusluvut tutuiksi! verkkokurssiin. Kaikki aiemmin kurssin hankkineet saavat tämän käyttöönsä automaattisesti. Webinaarin pituus oli 1h 33min, joten nyt Tunnusluvut tutuiksi! kurssi käsittää lähes 6 tuntia arvokasta materiaalia.

24.3.2023 Teimme yhteistyösopimuksen Suomen Osakesäästäjien kanssa. Osakesäästäjien jäsenet ovat oikeutettuja 25 % alennukseen kaikkiin järjestämiimme kursseihin. Alennus koskee myös fyysisiä kursseja, mutta ei yhteistyökumppaneidemme kautta järjestettyjä kursseja. Alennuskoodi löytyy liiton jäsensivuilta kirjautumalla palveluun. Liitolla on todella hyviä muitakin jäsenetuja ja voimme lämpimästi suositella jäsenyyttä.

https://www.suomenos.fi/jasenyys/jasenedut-ja-palvelut/

13.12.2022 Ghost Investor valittiin Inkoon Säästöpankkisäätiön asiamieheksi. Asiamiehen tehtäviin kuuluu tukihakemusten prosessointi ja valmistelu päätöksentekoa varten, säätiön juoksevat asiat, sijoitussalkun seuranta ja hallinnointi yhdessä hallituksen kanssa, kokousten valmistelut ja muut käytännön asiat.

Ghost Investor on jo vuosia auttanut erikokoisia säätiöitä, ja varakkaita yhdistyksiä laatimaan sijoitussuunnitelmiaan. Vuosina 2012-2017 Ghost Investorin Svenne Holmström toimi Tammisaaren Aktia säätiön asiamiehenä.

23.11.2022 Ammattikoulu Axxell valitsi Ghost Investorin toimittamaan opiskelijoilleen talouskurssia. Talouskurssi toteutetaan kevään 2023 aikana. Luentoja on yhteensä 16 ja jokaisen luennon pituus on 1h30min. Tällaisen kurssin tarjoaminen lukioiden lisäksi ammattikouluissa, auttaa vähentämään tulevia mahdollisia varallisuuseroja talousosaamisen kautta sekä demokratisoi sijoittamisen.

11.11.2022 Päivitimme Tunnusluvut tutuiksi verkkokurssiamme. Uutena osiona nousun ja laskun anatomia tunnuslukujen näkökulmasta. Paljon painavaa asiaa ja uusia käytännön vinkkejä, edellisten lisäksi. Uutta materiaalia on 43min ja verkkokurssin videomateriaalit käsittävät nyt 4 tuntia ja 20 minuuttia.

Kaikki kurssin jo ostaneet saavat uudet materiaalit käyttöönsä heti. Muutenkin pyrimme katsomaan verkkokurssejamme läpi säännöllisesti ja päivittämään niitä kun tarvetta esiintyy. Näin tilaamasi kurssi saattaa elää ajan myötä.

29.10.2022 Svenne Holmströmille myönnettiin Suomen Osakesäästäjien kultainen ansiomerkki erityisen ansiokkaasta työstä Osakesäästäjien hyväksi Länsi-Uudenmaan Osakesäästäjien 20-vuotisjuhlan yhteydessä Fiskarsissa. Kultamerkki myönnettiin keskusliiton hallituksen aloitteesta.

3.10.2022 Svenne Holmström on valittu finalistiksi Nordnetin Vuoden Sijoittaja 2022 kilpailuun. Tänä vuonna mukana ovat kuusi profiililtaan hyvinkin erilaista sijoittajaa.

"Kilpailun tavoite on nostaa esiin yksityissijoittajia ja muita tahoja, jotka edistävät suomalaista sijoituskeskustelua, omistajuutta ja kansankapitalismia; heitä, jotka omalla toiminnallaan kannustavat muita aloittamaan vaurastumisen ja ottamaan päivittäiset raha-asiat sekä säästöt haltuun." Nordnet

Tämä on suuri kunnianosoitus Svenne Holmströmille ja selkeä todistus siitä, että se työ mitä me teemme suomalaisten sijoitusosaamisen vahvistamiseksi on huomattu ja arvostettu.

1.7.2022 Uusi ruotsinkielinen verkkokurssi Grunder i Fondsparande julkistettiin. Kurssi on hyvinkin käytännönläheinen ensikosketus rahastosijoittamisen maailmaan. Kurssi on ensimmäinen osa kolmesta rahastokurssista. Sarjan kaksi muuta syvempää tietoa tarjoavaa kurssia julkistetaan vuonna 2023.

Tällaisen verkkokurssin tekemiseen menee satoja tunteja aikaa. Työ alkaa pohtimalla kohderyhmää, ja millaisesta osaamisesta osallistujalla olisi hyötyä. Materiaalien tuottamiseen menee eniten aikaa, koska haluamme panostaa sisällön laatuun. Tämän jälkeen kuvataan kurssia studiossamme 4K laadussa ja editoidaan. Lopuksi kurssi kootaan valmiiksi kokonaisuudeksi ja viimeistellään teknisesti. Mukana on sekä tekstiä, että videokuvaa, sekä mahdollisia liitteitä ja käytännön harjoituksia.

Tästä kurssista tehdään myöhemmin suomenkielinen versio, ja kuten yllä olevasta kuvauksesta voidaan huomata, uuden kurssin tuominen markkinoille on ison työn takaa. Siitä huolimatta verkkokurssiemme hinta on tällä hetkellä 69€ sisältäen 24% alv. Strategiamme mukaan haluamme tarjota korkealaatuisia kursseja hyvinkin kilpailukykyiseen hintaan.

24.5.2022 Länsi-Uudenmaan Osakesäästäjät, Karjaan Lukio, Karis-Billnäs Gymnasium ja Virkby gymnasium sopivat kolmen vuoden yhteistyöstä, jossa L-U Osakesäästäjät tarjoaa ja Ghost Investor toteuttaa näille kouluille talouskurssin toisen ja kolmannen lukukauden opiskelijoille. Länsi-Uudenmaan Osakesäästäjät on hankkinut rahoitusta tälle kurssille Karjaan-Pohjan Säästöpankkisäätiöltä.

Tämä kurssi on sikäli poikkeuksellinen, että sitä toteutetaan sekakielellä, eli sekä suomeksi, että ruotsiksi yhtä aikaa. Oppilaat voivat valita haluavatko materiaalit suomeksi vai ruotsiksi, tai molemmilla kielillä. Materiaalia on yli 500 ppt-sivua, ja se toimii samalla oppikirjana. Ghost Investor on suunnitellut ja laatinut kaikki materiaalit itse.

Kurssi käsittää noin 17 luentoa á 1h 30min ja antaa kaksi opintopistettä. Kurssilla käsitellään mm budjetointia, oman talouden ohjaamista ja kehittämistä, rahoitusta, asumista ja sijoittamista.

Tämä samainen kurssi löytyy myös Lohjan Yhteislyseon lukion kurssitarjottimesta jo lukuvuodesta 2019-2020.

9.4.2022 Svenne Holmström kutsuttiin mukaan Kauppalehden sijoitusvihjeiden asiantuntijakaartiin. Ensimmäiset vihjeet annettiin tänään. Mukana olivat Finnair, Stockmann, Nokia, Kesko ja Nokian Renkaat.

Yhtiö perustettiiin 2017, tämä Ajankohtaista-sivu lisättiin vasta 2022. Ghost Investorin Facebook sivuilta löytyy enemmän tietoa yhtiömme ajankohtaisista asioista.

Ghost Investor tarjoaa sijoittamisen, säästämisen ja talousasioiden verkkokursseja, webinaareja ja koulutuksia. Lisäksi tarjoamme henkilökohtaista taloudellista neuvontaa. Ghost Investor on osa Holmström Group Oy:tä.

044 7669568 | svenne ( a ) ghostinvestor.fi

https://ghostinvestor.fi/wp-content/uploads/2021/03/cropped-Ghost-Investor-logo.png
STANDING_BLACK_1080x952